كل يوم أصحاب
مرحبا بكـ فى منتداكـ كل يوم اصحاب لو كنت زائر اتفضل سجل ضمن أسرتنا ونورنا يا كميل


احلى بط Close10
Evil or Very Mad :fr7an: Evil or Very Mad :ya wad: Evil or Very Mad
كل يوم أصحاب
مرحبا بكـ فى منتداكـ كل يوم اصحاب لو كنت زائر اتفضل سجل ضمن أسرتنا ونورنا يا كميل


احلى بط Close10
Evil or Very Mad :fr7an: Evil or Very Mad :ya wad: Evil or Very Mad
كل يوم أصحاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


بــــــــــيــــــكــــــ نـــــــبــــــــدأ ونـــــــتـــــــــمـــيـــــز...
 
الرئيسيةالبوابهالأحداثالمنشوراتالتسجيلأحدث الصوردخول

 

 احلى بط

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
نور



احلى بط Empty
مُساهمةموضوع: احلى بط   احلى بط Empty12th سبتمبر 2007, 9:48 am

احلى بط Ebarat22
احلى بط Sign62tn0احلى بط Sign62tn0احلى بط Sign62tn0
(بط محمر)
المقادير

اربعة قطع من صدر البط
عصير برتقاله
ملعقه طعام من الخل
ملعقه طعام ثوم مهروس
1/4 كوب من زيت الزيتون
كمون وفلفل وملح حسب الطلب





طريقة الطهى

يوضع الزيت والبط و الجميع فى مقلاه حت يحمر لون البط
يضاف الخل و العصير الى البط ويرك على النار حتى يتماسك الخليط
يقطع البط إلى شرحات وينسق فى الطبق
يضاف الصلة المتبقيه فى المقلاه عل البط ويقدم سخن مع الأرز أو البطاطس المقليه


عدل سابقا من قبل في 12th سبتمبر 2007, 10:29 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
نور



احلى بط Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى بط   احلى بط Empty12th سبتمبر 2007, 9:50 am

احلى بط Sign62tn0
(بــط محمــر بازلاء)

المقادير

1 بطــة مقطعة ارباع

2 كوب ماء

½ كوب ماء

½ كوب بازلاء

½ كوب بصل اخضر مفروم

2 ملعقة كبيرة زبده

2 ملعقة كبيرة مسحوق كارى

1 ملعقة صغيرة ملح وفلفل

½ ملعقة صغيرة كمون

¼ ملعقة صغيرة قرفة

احلى بط Sign62tn0
طريقة الطبخ

حمرى قطع البط بالزبده

ثم اضيفى الماء مع الملح والفلفل والكمون والقرفة والبازلاء والبصل الاخضر

خففى من حدة حرارة النار واتركيه حتى ينضج
وثم اضيفى الكارى وتابعى الطهى حتى تتخثر الصلصة .


ضعي البط فى طبق التقديم وقدميه ساخنا

بالصحـــــــة


عدل سابقا من قبل في 12th سبتمبر 2007, 10:28 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
نور



احلى بط Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى بط   احلى بط Empty12th سبتمبر 2007, 10:22 am

احلى بط D078
اول وجبت افطار انا شخصيا" سوف اعملها
احلى بط Sign62tn0
(طريقه عمل البط صحيحة)

المقادير


الست بطه بطوطه

البصل المبشور او المقطع خشن ( حسب الرغبه)


فلفل وملح وشويه زيت

مستكه وحبهان حسب الرغبة

الطريقه:


* نغسل البطه كويس من الداخل والخارج ونغسلها بالملح والدقيق والماء .
( علشان تبقى ريحتها مقبوله)

* نضع ماء على النار يكفى لسلق البطه

* البصل + الفلفل + ملعقه صغيره ملح وشويه زيت وندعكهم مع بعض ونحشى البطوطه بيها وبعدين نبدأ بأستعمال (الخله بتاعه الاسنان ونقفل الفتحه اسفل البطه)

* نحاول نتبل البطه من الخارج بالخلطه السابق

* عند غليات الماء نضع البطه على وجهها فى الماء لتبدأ رحله التعذيب الى ان تنضج

* نضع ورق الغار فى الماء وشويه ملح صغيرين ولانكتر الملح الا عند نضوج البطه لكى تستمر فى النضج


* نضع الباقه المعطره زى قشره صغيره من قشر الليمون والزعتر الاخضر والقرنفل والقرفه وهذا الاشياء تربط مع بعضها بخيط او توضع فى شاشه لتسهل عمليه انتشالها بعد اداء المهمه( وهذه الباقه فى حاله استخدام الشوربه للشراب فقط اما عندما نستخدمها للملوخيه فلا نضع شىء غير ورق الغار (وهذا لكى لاتتغير نكه املوخيه اللى احنا متعودين على طعمها


* نتأكد من نضج البطه عندما يفصل لحم الورك نوعا ما

* ننشل البطه وننشل الباقه المعطره نقسم الشوربه للارز وجزء للشوربه ونبدأ بتشويح الشوربه بالمستكه والجبهان بقليل من الزبده نضه الجبهان والمستكه وبعدين لما تسخن نضع الشوربه وده بيبق رائحته جميله



* ندهن البطه بالليمون والفلفل والملح ونضعها تحت الشوايه

* نضع الشوربه(جزء الارز على النار يغلى ثم نضع عليه الارز والملح جسب الرغبه ونتركه ينضج

* نقوم بغرف الارز ونزينه بالبطه وبجانبهم الملوخيه ونبدأ بالشوربه


ولاتنسوا هناك دعوه لاترد للصائم فأغتنموا الفرصه وصم مقبول وافطار شهى وكل عام وحضراتكم بخير

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
{ مـديـرة الـمـنـتـدى }
نور



احلى بط Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى بط   احلى بط Empty12th سبتمبر 2007, 10:36 am

احلى بط Sign62tn0احلى بط Sign62tn0احلى بط Sign62tn0
البط المحشــــــــــــى على الطريقه المصريه
المقادير
000000000000
عدد 3بصلات كبار
عدد 3 معالق كبيرة ارز
معلقة ملح صغيرة
ملعقة كبيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة فلفل
2 ملعقة كبيرة سمن للحشو
سمن و زيت للتحمير
للتشويح _
0000000000000000
فصين مستكة _فصين حبهان .
الطريقة:
000000000000000000
نضع حلة على النار فيها ماء و بصلة مقطوعة نصين و ملح و كمون لحد ما يغلي
لعمل الحشوة:
نخلط البصل بعد تقطيعه بالسكينة تقطيع كبير والارز والملح و الفلفل والكمون و السمن و الكبدة والقنصة المتقطعة صغير و ندعكهم كويس بايدنا
نحشى البطة من الفتحة اللى تحت بالعرض بالخلطة بس ما املهاش قوى عشان الارز مايطلعش نى
اخيط الفتحة بعد الحشو بخيط و فتلة
نضع البطة في الحلة بعد ما غلي الماء لمدة ساعة او ساعة ونصف
و بتعرفى السوى لما تنغزيها بالسكينة ما تطلعش دم و تلاقى لحمها طرى
و يا اما نحطها فى صينية و ندهن وش البطة بالسمن و ندخلها الفرن
او نحمرها فى المقلاية بخليط من الزيت و السمن لحد ما تحمر
و بالهنا و الشفا
احلى بط Doa15
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلى بط
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كل يوم أصحاب :: كل يوم اصحاب في المنزل العائلي :: كل يوم اصحاب مع مطبخ المنتدي-
انتقل الى: